Corsowijk West-End uit Eelde heeft met de corsowagen Droom de Eerste- en Ereprijs gewonnen van het 61ste Bloemencorso Eelde.

Zaterdag omstreeks 18.00 uur ontvangt wijkvoorzitter Marcel Wietzes de felbegeerde wisselbeker uit handen van voorzitter Jacqueline Haijkens en Bloemenkoningin Daphne Arends. Ook de Arrangeursprijs was een prooi voor West-End. De Ontwerpersprijs is gewonnen door Hooiweg – Vogelbuurt met de wagen Afrikaanse Maskers.

Om 18:00 uur worden de publieksprijs en figuratieprijs in de Beethoventent bekend gemaakt.

Tweede en derde prijs
De jury waardeerde de corsowagen Afrikaanse Maskers van de wijk Hooiweg – Vogelbuurt met de tweede prijs. De derde prijs ging naar de wagen Aquarium van de wijk Vennerstraat – Nieuwe Akkers.

Puntenlijst
De prijzen voor de corsowagens zijn bepaald door een vakkundige jury. Zij beoordeelden de zestien wagens op kleur, toefwerk, afwerking en de totale indruk. Deze vier elementen bepalen een totaal aantal punten. De jurywaardering is te vinden in de volledige puntenlijst, deze hier te downloaden.

Kleurrijke optocht
Tienduizenden mensen genoten op deze zonnige zaterdag langs het parcours van een optocht vol show, dans en creatieve praalwagens met bijbehorende figuranten. Zondag staan alle corsowagens van 09.00 tot 18.00 uur tentoongesteld op het corsoterrein. De organisatie verwacht over het gehele weekend in totaal 50.000 bezoekers.