Bloemencorso Eelde biedt u op zondag 1 september 2019 een totaalprogramma aan. Het centrale gedeelte van het corsoparcours is ingericht als festivalterrein, met feesttenten en terrassen waar een keur aan artiesten u dit weekend zal vermaken. Alle corsowagens staan op het festivalterrein opgesteld. Uiteraard wordt er ook gedacht aan onze jonge bezoekers bij het Corso Kidzzplace.

Kom het Bloemencorso Eelde beleven. U zult ogen en oren tekort komen!

Toegangsprijzen

  • Zondag – Tentoonstelling
    Prijs: € 4,00

Kinderen tot 12 jaar: gratis

Programma Bloemencorso Eelde 2019 – Zondag

 

 

Wolter Kroes 

De meest populaire Nederlandse feestartiest Wolter Kroes komt naar het corsoterrein! Hij werd bekend met de hits Viva Hollandia en Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen!
Wolter Kroes
De muzikale carrière van zanger Wolter Kroes begint al op 5-jarige leeftijd als hij drumles krijgt. Op twintigjarige leeftijd wint hij als zanger een talentenjacht waardoor zijn leven voorgoed in het teken komt te staan van het zingen en wel op zoveel mogelijk plaatsen. Enkele jaren later krijgt Wolter zijn eerste platencontract aangeboden. In 1995 breekt Wolter door met de single ‘Laat me Los’. Het wordt zijn eerste superhit. Dit nummer staat op zijn eerste gelijknamige album. Een reeks van hits volgen waarvan enkele tot ware evergreens zijn uitgegroeid: ´Ik ben je Prooi‘, ´Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en ‘Wat een Heerlijke Dag’.

Terras Brahmsplein – 16.00 uur

Corsomarkt

Tussen vrolijke marktkramen en uitstallingen vind je bijzondere producten, regionale lekkernijen, handcraft en nog veel meer.

Festivalterrein – vanaf 11.00 uur

Figuranten op Corsowagens        

De kolossale en kleurige corsowagens zijn de hele dag van dichtbij te bewonderen. Tussen 14:00 en 16:00 uur staan de figuranten ook nog in volledige uitdossing op en bij de wagens. Het ideale photoshoot-moment.

Festivalterrein – 14.00 tot 16.00 uur

Partyband Sunshine en DJ A-matic

Partyband Sunshine, of het nu de 70’s, 80’s of de huidige Top 40 moet zijn, Nederlandstalig of Happy Hardcore: voor deze band is niets te gek.

DJ A-MATIC, draait allround hits. Van gezellige meezingers tot stampende feestnummers.

Beethoventent – 15.30 uur

Prijsuitreiking Loterij

Terras Brahmsplein – 16.15 uur

Wie wint dit jaar de hoofdprijs van €10,000? De Bloemenkoningin zal samen met het bestuur de winnaars van de laatste trekking van de Corsoloterij bekend maken! Verder zijn er nog veel meer fantastische prijzen te vergeven.

Foodtruckfestival

Foodtrucks

Het hele weekend wordt het festivalterrein voorzien van de heerlijkste eetgelegenheden. Met mobiele keukens, in ludieke voertuigen, toveren we een deel het festivalterrein om tot één groot openluchtrestaurant.

Gehele weekend op het festivalterrein.

SUITZ

Een akoestisch duo, bestaande uit Daan en Nicky, twee jonge super-enthousiaste muzikanten die elkaar hebben leren kennen op de opleiding “Artiest Muziek” in Arnhem.  Met hun enorme muzikaliteit, op zowel instrumentaal als vocaal gebied, zetten ze akoestisch (met gitaren, cajon, mondharmonica en fantastische samenzang) iedere tent op de kop!

 

Corso Kidzz Place

Attracties

Klimtoren en tokkelbaan
Wie durft? Beklim eerst een spectaculaire klimtoren en dan vanuit de top met een 100 meter lange tokkelbaan over de vijver naar beneden roetsjen. Onder deskundige begeleiding van B2B Adventure instructeurs.

Springkussenfestival
Zowel voor de tieners als voor de allerkleinste zijn er genoeg springkussens op het terrein. Klim en klauter over de hindernisbaan of durf jij al een salto te maken?

Het gehele weekend vanaf 12.00 uur

Meneer Fanfare 

Meneer Fanfare is een ludieke Eenmansfanfare. Hij is namelijk de enige die nog over is van het orkest maar daar merk je helemaal niks van. Een unieke mobiele muziek act voor jong en oud met een vrolijk divers repertoire die altijd iedereen meekrijgt.

In de grote trom is onzichtbaar een zeer krachtige muziekinstallatie ingebouwd zodat je deze fanfare echt niet kunt missen. Vrolijk en kleurrijk speelt Meneer Fanfare altijd de leukste Dance Classics en feestnummers van de laatste decennia tot de hits van nu.

Zondag 12.30 uur

Wees niet verlegen

Wanneer we niet voldoende antwoord hebben kunnen geven op uw vragen, voelt u vrij om een vraag te stellen.