Programma Bloemencorso Eelde 2018 – Zaterdag

Bloemencorso Eelde biedt u gedurende het weekend van 1 en 2 september 2018 een totaalprogramma aan. Het centrale gedeelte van het corsoparcours is ingericht als festivalterrein, met feesttenten en terrassen waar een keur aan artiesten u dit weekend zal vermaken. Uiteraard wordt er ook gedacht aan onze jonge bezoekers bij het Corso Kidzzplace.

Kom het Bloemencorso Eelde beleven. U zult ogen en oren tekort komen!

Toegangsprijzen

  • Passe Partout voor zaterdag en zondag
    Prijs: € 6,00
  • Zaterdag – Bloemencorso
    Prijs: € 3,50
  • Zaterdag – Tribunekaart
    Prijs: € 10,00

Kinderen tot 12 jaar GRATIS.

Corsomarkt

Tussen vrolijke marktkramen en uitstallingen vind je bijzondere producten, regionale lekkernijen, handcraft en nog veel meer.

Vanaf 11.00 uur op het festivalterrein

Rondgang Corsowagens

Om 14.30 uur start het Bloemencorso Eelde met als thema “Feesten van de Wereld”. Een stoet van 15 corsowagens en bekende marching- en showbands zoals, Muziekvereniging Noordenveld, Trompetterkorps Alkmaar, Sambaband Dale Cana, Malletband V.I.O.S. Kootstertille en Euphonia.

Mannen met Kleintjes 

Mannen met Kleintjes, een vrolijke ukelele band waarbij dampende rock wordt afgewiseld met dansbare disco en herkenbare popmuziek. Inmiddels is deze band uitgegroeid tot een van de beste ukelele bands van Nederland. Deep Purple, Led Zeppelin, Golden Earring, Michael Jackson, Bob Marley… en dit alles met close harmony zang, humor en in een krap ukelele jasje.

Terras Brahmsplein – 16.00 uur

De Útlopers

De Úitlopers, mede bekend van de wedstrijden van Donar, laten mensen versteld staan door hun muzikaliteit en enthousiasme. De Sneker muzikanten weten op een geheel eigen wijze het publiek te bespelen en ieder evenement tot een groot feest te maken. Voor en na de prijsuitreiking strooien zij vrolijke decibellen de atmosfeer in.

Festivalterrein en Beethoventent – vanaf 15.30 uur

Prijsuitreiking

Onder de bezielende leiding van DJ Ik Willem worden de prijzen verdeeld en de harde werkers in het zonnetje gezet. Eerst de jeugd en dan is het de beurt aan de grote wagens om hun prijzen op te halen. De figuratie- en publieksprijs worden ter plekke pas bekend gemaakt. Spanning alom!

Beethoventent – 18.00 uur

Moeflons 

“Het dak moet eraf en feest zal het worden”; met deze insteek betreden de Moeflonsmannen elke keer weer het podium. Feestband Moeflons is al tientallen jaren een gevestigde naam in het muziekcircuit.

Beethoventent – 18.30 uur

Vuurwerk

De Grand Finale van corsozaterdag. Spectaculair vuurwerk midden op het festivalterrein. Ervaar deze intensere show van dichtbij.

Festivalterrein – 22:30 uur

Corso Kidzz Place

Attracties

Klimtoren en tokkelbaan
Wie durft? Beklim eerst een spectaculaire klimtoren en dan vanuit de top met een 100 meter lange tokkelbaan over de vijver naar beneden roetsjen. Onder deskundige begeleiding van B2B Adventure instructeurs.

Springkussenfestival
Zowel voor de tieners als voor de allerkleinste zijn er genoeg springkussens op het terrein. Klim en klauter over de hindernisbaan of durf jij al een salto te maken?

Het gehele weekend vanaf 12.00 uur

Zeepbellenshow Bubblusion

Deze zeepbellenshow is uniek in Nederland. Stel je voor: honderden zeepbellen, zeepbellen in allerlei spectaculaire kleuren en vormen. Iemand gehuld in een zeepbel! Het pure plezier en de verwondering van grote zeepbellen in de lucht.

Vanaf 14.00 uur

Snoepkramen

Heb jij ook honger gekregen van al dat rennen en spelen? Gelukkig is de Kidzz Place voorzien van diverse snoepwinkels! Een heerlijke zak popcorn of toch liever een suikerspin? Er is keuze genoeg!

Vanaf 12.00 uur

Foodtruckfestival

Foodtrucks

Het hele weekend wordt het festivalterrein voorzien van de heerlijkste eetgelegenheden. Met mobiele keukens, in ludieke voertuigen, toveren we een deel het festivalterrein om tot één groot openluchtrestaurant.

Gehele weekend op het festivalterrein.

Gitarist Jelle Mulder

Wat is een Foodtruckfestival zonder bijpassende muziek? Tussen de heerlijke eetgelegenheden zal gitarist Jelle Mulder de meest prachtige klanken voortbrengen.

Foodtrucksfestival vanaf 15:00 uur

 

Wees niet verlegen

Wanneer we niet voldoende antwoord hebben kunnen geven op uw vragen, voelt u vrij om een vraag te stellen.