Afgelopen woensdag vond in het Dorpshuis de maandelijkse wijkvoorzittersvergadering plaats. Samen met het bestuur en de commissies werd vooruit gekeken naar het 61e Bloemencorso met het thema ’60 jaar verleden in het heden’. Tijdens deze vergadering zijn twee vernieuwende beslissingen genomen…

Allereerst werden omtrent de invoering van entree op corsozaterdag de entreeprijzen vastgesteld. Hierbij is besloten dat zowel op zaterdag als zondag in het corsoweekend toegang tot het terrein €3,50 kost. Daarbij is het ook mogelijk om een weekend passe-partout aan te schaffen voor €5,-.

Ten tweede is door de wijken besloten dat er tijdens de feestweek Eelde van 25 augustus tot en met 3 september 2017 een nieuw concept zal komen rond de viering van het Bloemencorso Eelde. Het bestuur van het Bloemencorso Eelde zal de nieuwe invulling samen met de wijkvoorzitters en de commissies gaan bekijken. De eerste voorbereidingen hiervoor zijn gaande en zodra er meer bekend is zal dit op de website van het Bloemencorso gepubliceerd worden.

Hiermee wordt een nieuwe weg ingeslagen die voor meer bezoekers en daarbij passend vertier moet zorgen. Als vast onderdeel zal de verkiezing van de Bloemenkoningin zeker blijven bestaan.

Het contract met de huidige pachter komt daarmee ten einde.