Vanmiddag was de persconferentie van het 67e Bloemencorso Eelde, in het Fletcher Hotel te Paterswolde. Een gevarieerd gezelschap, bestaande uit vertegenwoordigers van de wijken, commissieleden en lokale pers, was aanwezig om de enthousiaste aankondigingen te ontvangen.

De lancering van de corsoweek begint op zaterdag 26 augustus met een sprankelende primeur: de gloednieuwe Dahlia Dragqueenshow. De opmerkelijke belangstelling voor de kaartverkoop illustreert de opwinding rondom dit evenement. Hoewel Eelde-Paterswolde nieuwsgierigheid ademt, worden de deelnemende kandidaten nog behoedzaam geheimgehouden. Desalniettemin belooft dit een feestelijke avond vol verrassende optredens te worden. Een panel van deskundige juryleden en het publiek zullen de acts beoordelen. De hoogstgewaardeerde act zal de eer krijgen om te worden gekroond tot Miss Drag Dahlia door de huidige Bloemenkoningin, Nienke Habing.

Op dinsdag 29 augustus gaat de corsoweek verder met een speciale middag voor senioren, woensdag 30 augustus in het teken staat van de jongere generatie met de kindermiddag in de Feesttent op het Kampje.

Het 67e Bloemencorso Eelde heeft dit jaar een opmerkelijke verandering in petto. De gebruikelijke corsowagens zullen dit keer worden voortgetrokken door Oldtimer Trekkers. Vanwege recente wetsaanpassingen was het spijtig genoeg niet langer mogelijk om gebruik te maken van de trekkers van onze gewaardeerde sponsoren, Kort en Bakker Ulrum. Na zorgvuldig beraad is besloten om dit obstakel te overwinnen met behulp van de charmante Oldtimer Trekkers, waarvan één zelfs al deelnam aan het allereerste Bloemencorso in 1957.

Met trots mogen we verkondigen dat er dit jaar maar liefst zeven kindercorsowagens zullen schitteren. Net als de corsowagens worden de kindercorsowagens ’s ochtends beoordeeld door de jury. In verband hiermee willen we alle deelnemers van de kindercorsowagens vriendelijk verzoeken om op zaterdag 2 september om 09:00 uur klaar te staan op de Boerhaaveweg.

Op verzoek van velen keren dit jaar ook de informatieve sprekers terug langs de corsoroute. Tijdens de optocht zullen deze sprekers het publiek voorzien van fascinerende inzichten over de corsowagens, de reclamekaravaan en de showbands die de stoet zullen begeleiden.

Een nieuwe stap in duurzaamheid markeert dit jaar de introductie van hardcups. In lijn met de inspanningen van het Bloemencorso om milieubewustzijn te bevorderen, is besloten om wegwerpbekers achterwege te laten. Deze eenmalig gebruikte bekers belandden vaak na afloop van het Bloemencorso in de prullenbak en sommige bleven zelfs op het terrein liggen. Voor de hardcups wordt statiegeld gevraagd, en bij het verkrijgen van een nieuw drankje kunnen bezoekers hun gebruikte hardcup inruilen voor een frisse variant. Tijdens de corsodag zal er tevens een speciale editie hardcup beschikbaar zijn, passend bij het thema van dit jaar. Een waar collector’s item voor onze wijkmedewerkers en trouwe corsofans. Deze speciale hardcups zullen verkrijgbaar zijn vanaf 17:00 uur bij de diverse bars op het festivalterrein.

Het bestuur wil alle wijken heel veel succes en plezier wensen voor de laatste twee weken van het wagenbouwen. Met grote verwachtingen kijken we uit naar het grandioze 67e Bloemencorso Eelde.