Corsowijk Paalakkers uit Eelde-Paterswolde heeft met de corsowagen Olifanten festival de Eerste- en Ereprijs gewonnen van het 62ste Bloemencorso Eelde.

Twee grote olifanten, feestelijk versierd met kleden en slingers. Metershoog, met op de bovenste olifant zelfs een figurant. Van de typische grijze huid van de olifant was tijdens Olifanten festival niets meer te herkennen. De vrolijke kleuren en schitterende bloemmotieven spraken de jury het meest aan. Dit alles vanwege het hindoeïstische lentefeest dat gevierd werd.

Zaterdag omstreeks 18.00 uur ontvangt de wijkvoorzitter van Paalakkers de felbegeerde wisselbeker uit handen van voorzitter Jacqueline Haijkens en Bloemenkoningin Elza Mulder. De Arrangeursprijs werd dit jaar ook gewonnen door Paalakkers. De Ontwerpersprijs is gewonnen door West-End met de wagen Mysteryland.

Om 18:00 uur worden de publieksprijs en figuratieprijs in de Beethoventent bekend gemaakt.

Tweede en derde prijs
De jury waardeerde de corsowagen Mysterie Land van de wijk West End met de tweede prijs. De derde prijs ging naar de wagen Tuinfeest van de wijk Hooiweg Schelfhorst.

Puntenlijst
De prijzen voor de corsowagens worden bepaald door een vakkundige jury. Zij beoordelen de vijftien wagens op algemene indruk, ontwerp en uitwerking, vormgeving, kleurcombinatie, toefwerk, afwerking en de figuratie. Deze zeven elementen bepalen het totaal aantal punten. De jurywaardering is te vinden in de volledige puntenlijst, deze kun je hier te downloaden.

Winnen in de corsoloterij?

Denk jij ook ieder jaar tijdens het corso: volgend jaar doe ik mee en wil ik kans maken op die super hoofdprijs! Dit jaar kan je nog volop mee doen. Voor 60 euro doe je het hele jaar mee aan de loterij. 

Schrijf je nu in voor de corsoloterij!

En maak dit jaar kans op fantastische prijzen!