Afgelopen jaren konden corsowijk Hooiweg-Zuid en corsowijk Rond de Wieken gebruik maken van de parkeerplaats van vliegveld Eelde. Helaas kunnen zij daar dit jaar niet terecht omdat het vliegveld dit parkeerterrein zelf nodig heeft. Achter de schermen zijn wij dan ook al een hele tijd bezig met het zoeken van een nieuwe opbouwplek. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk…

We moeten op zoek naar een plek waar een wijk een toekomst kan opbouwen, waar ze in de omgeving passen en waar voldoende faciliteiten zijn of aangelegd kunnen worden. Voor Rond de Wieken geldt dat zij volgend jaar terug kunnen naar hun oude vertrouwde plek naast de brandweerkazerne van Eelde. Dit jaar kunnen zij overbruggen op ‘De Belt’, omdat de gemeente deze in korte tijd nog helemaal gebruiksklaar gaat maken.

Voor Hooiweg-Zuid is helaas nog steeds geen definitieve plek gevonden. We hebben al vele opties besproken, maar tot nu toe is er nog geen één gevonden waarbij alle belanghebbende tevreden zijn.  Hooiweg-Zuid heeft daarom besloten om dit jaar helaas geen wagen te bouwen. We gaan aankomend jaar met de wijk op zoek naar een definitieve plek en vragen dan ook iedereen om mee te denken. We moeten er samen voor zorgen dat de corsowijken kunnen blijven bestaan.

We houden jullie op de hoogte!