Wegens een sterk afnemend aantal aanmeldingen en het niet meer passend vinden van een dergelijke (schoonheids)verkiezing in de huidige tijd is, in samenspraak met de corsowijken, besloten om de Bloemenkoninginverkiezing vanaf dit jaar te vervangen door een wijkavond voor iedereen.
Sinds het begin van het Bloemencorso werd er traditiegetrouw op de zaterdag een nieuwe Bloemenkoningin gekozen. Zij was een jaar lang hét gezicht van het corso. Een ontzettende eer en met daarmee een druk programma door het jaar heen.
De afgelopen jaren nam het animo om Bloemenkoningin te worden sterk af. Ook waren er steeds minder activiteiten waarbij de Bloemenkoningin betrokken kon worden. Met een vernieuwde aanpak is nog geprobeerd om meer deelnemers in de omgeving te werven. Maar helaas ook deze aanpak heeft niet geleid tot meer aanmeldingen. Daarom is nu besloten om de eerste zaterdag van de feestweek een avond te maken voor iedereen. Het wordt een spetterende avond waarbij de wijken samen van start kunnen gaan aan het Bloemencorso Eelde.
We bedanken eenieder die afgelopen jaren betrokken is geweest bij de verkiezing Bloemenkoningin en alle Bloemenkoninginnen en hofdames!