De zaal zat weer bomvol en bovenin was het tropisch warm, maar de uitslag is bekend! We begonnen de avond met het bekend maken van de stoet. Zoals elk jaar rijdt de laatste wagen van vorig jaar het komende jaar vooraan. Dat betekent dat Rond de Wieken dit jaar de stoet mag openen! Daarna werd de volgorde van de stoet uit een ton geloot.
 
Bij het horen van de naam mochten de wijken om beurten naar beneden komen om een nummer te trekken. Al vrij snel ging Centrum er met nummer 1 vandoor. Na een kleine pauze was het dan echt tijd voor het keuzemoment!
 
Centrum kwam naar beneden en nam Nemo mee de tribune op. Dit ontwerp is van Chris Huisman, onze nieuwe ontwerper! Als tweede mocht Hooiweg-Schelfhorst een wagen kiezen. Zij kozen voor The Lion King van Egbert Boerma. Toen was het de beurt aan Eekhoornstraat die dit jaar een wagen van Bas Littel gaan bouwen, namelijk Alice in Wonderland. De rest van de uitslag is hieronder gepubliceerd.
 
Leuk om te vermelden was dat Chris niet alleen als eerste gekozen werd, al snel bleek dat heel veel wijken Finding Nemo op nummer 1 hadden. Een heel groot compliment voor deze jonge nieuwe ontwerper!
 
Als laatste werd vanavond het nieuwe motto van 2020 gekozen. Door de wijkmedewerkers is gekozen voor het motto: Werk aan de Winkel! 
Wijken in volgorde van rijden en ontwerpen:
  1. Rond de Wieken – Moulin Rouge (Bas Littel)
  2. Duinstraat – Lord of the Rings (Ger Kemkers)
  3. Paalakkers – Dances with Wolves (Egbert Boerma)
  4. Hooiweg-Vogelbuurt – Stapel (Berend Arends)
  5. Eelderwolde – Out of Africa (Human Bonder)
  6. Centrum – Finding Nemo (Chris Huisman)
  7. Westend – Avatar (Diny Arends)
  8. Hooiweg-Schelfhorst – The Lion King (Egbert Boerma)
  9. Confrerie des Fleurs – Achter de Schermen (Patrick Wekema)
  10. Korenbloem – Pirates of the Caribbean (Gezienes Mulder)
  11. Eekhoornstraat – Alice in Wonderland (Bas Littel) 
  12. Spierveen – Belle en het Beest (Patrick Wekema) 
  13. Hooiweg-Zuid – Movie Time (Homan Bonder) 
  14. Vennerstraat-Nieuw Akkers – Platenhoes (Jorrit de Boer)