Tijdens de jaarlijkse persconferentie in het Fletcher Familiehotel te Paterswolde werden de wijkvoorzitters en de pers geïnformeerd over de wijzigingen met betrekking tot het Bloemencorso 2018.

Festivalterrein

De bezoeker van het Bloemencorso kan dit jaar niet alleen een feestelijk thema bij de wagens verwachten maar een compleet feestelijk programma. De corsoweek begint op 24 augustus in de Feesttent op het Kampje. De hele week zijn er activiteiten voor jong en oud en grootse artiesten die komen optreden. Voor het complete programma kunt u een kijkje nemen op www.bloemencorsoeelde.nl of www.feesttenteelde.nlOp het festivalterrein is dit jaar nog meer aandacht aan de jeugd besteed, want de jeugd heeft de toekomst. Zo is de Kidsplace verplaatst naar het Brahmsterras waardoor ouders vanaf het terras zicht op hun kinderen houden. Op het kidsterrein zijn allerlei artiesten, een bellenblaasshow, kraampjes met lekkernijen en een heus springkussenfestival!

Corsomunt

Verder is er dit jaar een nieuwe corsomunt. Bezoekers van het festivalterrein kunnen alleen dit jaar nog de ‘oude’ gele en witte corsomunten inleveren. Op het gehele terrein kan alleen betaald worden met corsomunten.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking zal dit jaar ook feestelijk verlopen. De corsowagens worden verzocht door te rijden tot het podium van de spreker. Hier zullen de prijzen eerst omgeroepen worden waarna de prijzen op de wagen geprikt worden. De Eerste- en Ereprijs wordt uitgereikt door de voorzitter.

Dahlia’s

Veel van de wijken hebben last gehad van de droogte. Hierdoor is de dahlia opkomst dit jaar minder dan gepland. Met de voorspelde weersverwachting van de komende twee weken verwacht Niek Hooijman dat de kwaliteit van dahlia nog zal verbeteren. Toch zullen sommige wijken dit jaar inventief moeten zijn. Landelijk hebben alle corso’s last van de droogte en dus zal het ook lastig zijn om van andere corso’s genoeg dahlia’s te krijgen.
Het is daarom des te meer een prestatie als alle wijken zaterdagochtend een volledig gevulde wagen zullen vertonen. Zowel Niek Hooijman, het bestuur en de wijkvoorzitters hebben daar het volste vertrouwen in. Uiteindelijk komt het altijd goed!

Feesttent

Dennis Franke de nieuwe uitbater van de Feesttent wil samen met het bestuur en de wijken een vernieuwend feestelijk programma neerzetten. Dit begint met een compleet nieuwe tent die op dit moment opgebouwd wordt op het Kampje. De feestweek begint vrijdag 24 augustus met Qmusic The Party. Zaterdag 25 augustus wordt in samenwerking met het Bloemencorso de Verkiezing Bloemenkoningin georganiseerd. Zondag gaat het programma verder met een zondagmiddag Matinee. Hier komen o.a. Ancora, Esperando’s en Jelle B optreden. Ook het optreden van het Bloemenkoor op dinsdagmiddag en de Crazy Kid’s Show op woensdagmiddag zijn in samenwerking met het Bloemencorso tot stand gekomen. Op woensdagavond zal er een feestelijk afsluiting zijn van de feestweek met een Hollandse Avond. Op donderdag en vrijdag zijn er geen festiviteiten zodat alle wijken de mogelijkheid krijgen om de wagens af te bouwen en de wijkmedewerkers niet hoeven te kiezen. Op zaterdagavond is zoals bekend de grote afsluiting met een optreden van Papa di Grazzi.
Het gesprek met Dennis Franke werd handen schuddend afgesloten op een goede samenwerking.
Let op, de munten van de oude uitbater zijn niet in te leveren in de huidige Feesttent.

Rabobank

Namens Rabobank Assen en Noord-Drenthe was Menke Hoekstra aanwezig. De Rabobank is zeer verheugt om de samenwerking voort te zetten. Dit houdt in dat zij een sponsorcontract voor de komende 3 jaar aangaan om het Bloemencorso te ondersteunen. Daarnaast is het Bloemencorso erg blij met alle andere ondersteuningen van de Rabobank, zoals de mobiele pinautomaten op het festivalterrein.

EPZakelijk

Ondernemersvereniging EPZakelijk draagt het corso een warm hart toe. Alle wijkvoorzitters kregen van de ondernemersvereniging een cheque overhandigd met een geldbedrag die zij vrij mogen besteden aan de wagen.