Persbericht Bloemencorso Eelde 4-8-2021

Het besluit van het kabinet om voorlopig tot 1 september alleen eendaagse festivals (zonder vaste zitplaatsen) toe te staan voor maximaal 750 personen stelde het bestuur voor een duivels dilemma. De verwachting is dat er na 1 september misschien grotere groepen worden toegestaan op eendaagse festivals, maar helemaal vrijgeven van het aantal bezoekers is zeer de vraag. Ook het vrijgeven van de anderhalve meter maatregel die nu geldt is maar zeer de vraag, hierdoor wordt er geen toestemming gegeven voor een parade op de zaterdag.

Het Stichtingsbestuur acht het risicoprofiel (organisatorisch/kosten/veiligheid) voor Bloemencorso Eelde 2021, zoals het tot op heden gepland stond, al met al te groot vanwege de geldende coronamaatregelen. Daarom kiest het bestuur voor het plaatsen van mozaïeken op 4 en 5 september langs een fietsbare, georganiseerde route in het dorp. Aankomende week wordt deze route verder uitgewerkt tijdens de wijkvoorzittersvergadering. Zodra hierover meer bekend is, komt dit als nieuws op sociale media en de website.

‘Ondanks dat we hadden gehoopt met beter nieuws te kunnen komen, hopen we alsnog een mooie route met prachtige mozaïeken voor u neer te zetten dit jaar. Zo krijgen we met zijn allen hopelijk toch nog een beetje het corsogevoel in ‘65 jaar fascinatie in bloemen’.’

Bestuur Stichting Bloemencorso Eelde