Begin maart beginnen we nog onbevangen aan de traditionele aftrap van het 64e Bloemencorso , het uitzoeken van de ontwerpen gebaseerd op het motto “Werk aan de winkel”.
Een spannende avond voor alle wijken in de bloemenveiling, de tribune zat weer afgeladen vol en na de loting kozen de wijken weloverwogen hun ontwerp.
Soms wordt er “Time out” geroepen, een wijk moet dan een andere keuze maken omdat hun nummer 1 al is vergeven. Niemand kon toen nog vermoeden dat we in dezelfde maand “Time out” voor onze kiezen kregen door Corona. Online praten we uren met elkaar over de grote vraag, kan het corso wel of niet doorgaan? Dan valt op 24 maart het doek, met pijn in ons corso hart besluiten wij om het 64e corso af te gelasten , het zoemde al door het dorp maar het is nu toch echt definitief. Gezondheid staat voorop en we nemen geen enkel risico. Iedereen begrijpt dat het onmogelijk is om met in achtneming van alle maatregelen samen te gaan bouwen. Achter de schermen moet er veel geregeld worden, we schuiven het hele programma naar 2021, nemen het motto en de ontwerpen mee naar het jubileumjaar, het 65e corso.
Maar ons corso gevoel blijft kriebelen en we overleggen met alle wijken wat we wel veilig kunnen organiseren. Mozaïeken zijn het uiteindelijk geworden met een fietsroute erlangs om toch nog te kunnen genieten van onze prachtige dahlia’s en de creativiteit van alle vrijwilligers. Daarnaast vragen wij alle dorpsgenoten om in de corso week iets van bloemen en verlichting in de tuin te plaatsen en natuurlijk de vlag te hijsen. Laten we het gezellig maken voor elkaar in het dorp en dit niet als een verloren jaar beschouwen. Corona mag dan een “Time out” zijn voor ons evenement maar het corso blijft verbinden en het corso gevoel blijft behouden. Andere keuzes maken, samen zetten we de schouder eronder. De huidige omstandigheden vergen voor ons allemaal aanpassingen maar ondanks alles wens ik namens het bestuur iedereen twee hele bijzondere corso dagen, pak lekker de fiets en geniet van de prachtige mozaïeken.
Jacqueline Haijkens