Bereikbaarheid van het corso

Het Bloemencorso Eelde wordt gehouden in het centrum van Eelde.

Met de auto:

Wanneer u in de buurt van Eelde komt wordt u naar de diverse parkeerterreinen geleid. Let dus goed op de borden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Voor invaliden is er de mogelijkheid te parkeren op het parkeerterrein achter het winkelcentrum in Eelde (JUMBO).

Reizen met openbaar vervoer:

  • Per trein stapt u uit op station Groningen-Centraal waarna u met de bus verder kunt reizen naar Eelde. Vervolgens stapt u in buslijn 9 (Platform X) richting Eelde – Airport. 
  • U stapt uit bij de halte in Eelde aan de Legroweg of de Raadhuislaan. Vanaf hier kunt u de borden volgen naar het parcours aan de Hoofdweg.

    Voor meer informatie en actuele vertrektijden:   www.9292ov.nl of www.qbuzz.nl

Waar zijn de parkeerterreinen?

Wanneer u in de buurt van Eelde komt, wordt u naar de diverse parkeerterreinen geleid. Let dus goed op de borden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Voor invaliden is er de mogelijkheid te parkeren op het parkeerterrein achter het winkelcentrum in Eelde (Jumbo) .

De corsoroute gaat gedeeltelijk langs het festivalterrein en is op loopafstand van de parkeerplaatsen.

P1: OBS De Kooi

Standhouders Corsomarkt

P2: Hooiweg va Beethovenweg

Zonnebloem

P3: Hoppenkampsweg

Bezoekers (betaald)

De optocht op zaterdag

Het corsoparcours is gelegen nabij het centrum van Eelde. Hiernaast staat een kaart weergeven. U kunt op een willekeurige plek op het parcours het Bloemencorso Eelde bekijken. Het bestuur doet een dringende oproep op alle bezoekers om de aan het parcours bevindende tuinen niet te betreden of te beschadigen. Wilt u liever zitten? Het festivalterrein is voorzien van een tribune. U kunt aldaar kaarten kopen.

Het rijdende bloemencorso start om ca. 14:30 uur, en wordt traditiegetrouw geopend door muzikaal spektakel, gevolgd door de Bloemenkoningin en haar beide hofdames.

Het eerste wat het nieuwsgierige publiek zal zien is de presentatie van corsowagentjes gebouwd door de jeugd. Dan is het de beurt aan de presentatie van de vijftien prachtige praalwagens, die worden afgewisseld door een keur van muziekkorpsen en reclameobjecten. Het geheel wordt bij de tribune van passend commentaar voorzien. Uitgedost met prachtige figuranten en met de nodige geluiden en visuele uitspattingen belooft het weer een grandioos spektakel te worden.

In de tweede ronde komen de prijzen op de wagens en kan men zien hoe de wijken het er onderling afbrengen (de jurering van de wagens vindt op de zaterdagochtend plaats). Na afloop worden de praalwagens aan de Mozartweg gestald alwaar men ze rustig kan bewonderen tot 22:00 uur.  Om 18:00 uur is in de Beethoventent de prijsuitreiking en vindt de bekendmaking van de publieksprijs en de figuratieprijs plaats. Om 22:30 uur wordt deze dag met een groots vuurwerk afgesloten.

 

Het festivalterrein

Rondom de Else van der Laanhuis vijver in Eelde bevindt zich het festivalterrein. U kunt zichzelf en uw kinderen de hele dag lang vermaken door bijvoorbeeld Corsomarkt te bezoeken of de praalwagens te bewonderen. De horecagelegenheden en het Foodtruckfestival bieden heerlijke versnaperingen. De verschillende podia bieden afwisseling en u kunt uw uitje afronden met het vuurwerk in de avonduren.

We wensen u veel plezier en hopen u op ons festivalterrein te mogen verwelkomen.

Wilt u het gehele programma zien?

Wees niet verlegen

Wanneer we niet voldoende antwoord hebben kunnen geven op uw vragen, voelt u vrij om een vraag te stellen.