De zaal zat vol, de spanning was hoog, maar het is weer volbracht: de wijken weten welke wagen ze dit jaar gaan bouwen! 

De avond begon met een aankondiging over de prijsuitreiking, deze zal er dit jaar namelijk iets anders uitzien. Uiteraard blijft de Eerste-ereprijs bestaan, maar hierna wordt er genummerd van 2 t/m 14. 

Hierop volgde de bekendmaking van de volgorde van de stoet. Rond de Wieken kwam als eerste uit de ton en mag dus de stoet dit jaar openen!

Bij het horen van de naam mochten de wijken om beurten naar beneden komen om een nummer te trekken. De lage nummers waren al snel uit de race, echter het bleef lang spannend wie de nummer 1 zou trekken… uiteindelijk was Hooiweg-Zuid de gelukkige. Na een korte pauze was het dan echt tijd voor het kiezen van de tekeningen.

Hooiweg-Zuid kwam de tribune af en liep weer naar boven met ‘De bezige bij’ van Patrick Wekema. Als tweede mocht Eelderwolde een wagen kiezen. Wederom was Patrick Wekema gelukkig, want ze kozen voor zijn ontwerp, ‘Monnikenwerk’. Hierna volgde Westend die dit jaar een wagen van Egbert Boerma gaan bouwen, namelijk ‘The Zookeeper’. De rest van de uitslag is hieronder gepubliceerd.

De avond sloot traditiegetrouw af met de bekendmaking van het motto van volgend jaar. Voor het 65e Bloemencorso Eelde in 2021 zal dit zijn: Globetrotters!

  Wijk Wagen Ontwerp
1 Rond de Wieken Bob de Bouwer Bas Littel
2 Nieuwe Akkers – Vennerstraat Werkende Mieren Ger Kemkers
3 Hooiweg – Schelfhorst Wadlopen Binie Bos Harms
4 Eekhoornstraat Nick Cave Art Johan Wolfard
5 Paakakkers Goed gereedschap is het halve werk Berend Arends
6 Hooiweg – Vogelbuurt Pitstop Ger Kemkers
7 Duinstraat Op de boerderij Egbert Boerma
8 Eelderwolde Monnikenwerk Patrick Wekema
9 CdF Stropers Linda Beving
10 Yde de Punt In de nesten Jorrit de Boer
11 Westend Zookeeper Egbert Boerma
12 Hooiweg – Zuid De bezige bij Patrick Wekema
13 Korenbloem Goudkoorts Chris Huisman
14 Centrum Werk aan de Winkel Berend Arends