Het jubileumboek “65 jaar Bloemencorso Eelde”

Om het 65e bestaansjaar van het bloemencorso Eelde extra luister bij te zetten heeft Homan Bonder het idee opgevat een jubileumboek te gaan samen te stellen. Hierin komt een overzicht vanaf het initiatief en de prille beginjaren, tot het volwaardige prachtige corso waarin we ons voor 2021 weer op mogen gaan verheugen. Het Stichtingbestuur was erg blij met dit initiatief en heeft Homan het ondersteunende akkoord hiervoor gegeven. 

Het wordt een jubileumboek met onder andere prachtige verhalen over het ontstaan, ontwerpers, arrangeurs, anekdotes, met ruimte voor wijken hun eigen inbreng, foto’s en nog veel meer.

Homan Bonder. Schrijver van het jubileumboek

Homan Bonder

Met veel enthousiasme heeft Homan de handschoen eind 2019 opgepakt. Ondertussen is hij al aardig opgeschoten met het schrijven van de hoofdstukken. Homan is natuurlijk geen onbekende binnen ons Bloemencorso en dat maakt dat hij zijn weg prima weet te vinden naar velen die onderdeel zijn (geweest) van het Bloemencorso. 

Diverse mensen vertellen Homan de mooiste verhalen, die hij optekent. Ook zijn er velen die belangeloos foto’s en dia’s aanleveren die wellicht geschikt zijn voor in het boek.

Inbreng in het boek

Naast alle (algemene historische) info wordt er ook ruimte voor huidige wijken gereserveerd om hun eigen anekdotes en foto’s op te nemen. Helaas hebben nog niet alle wijken van deze mooie kans gebruik gemaakt en het gevraagde materiaal aangeleverd.

Ook worden verschillende jaaroverzichten en datalijsten in het boek geplaatst ( 1e en ere, ontwerperprijzen, arrangeurprijzen, ontwerpers, arrangeurs, wijken, etc.)

Hoe nu verder

Al met al is de schatting dat het boek zo’n 200 tot 250 pagina’s zal gaan bevatten en voorzien zal zijn van een ruime hoeveelheid foto’s en verhalen.

Het boek zal eind (oktober) 2021 beschikbaar komen en zal in eerste instantie bij voorinschrijving worden aangeboden via de website van het Bloemencorso. In de loop van 2021 zal hier meer informatie over komen. Zo zal er een inteken voorziening op de website komen en zal er in de lokale kranten aandacht aan worden besteed. Uiteraard wordt er tussendoor ook media-aandacht benut.

Heb jij nu ook nog een verhaal, foto of iets anders waarvan jij denkt dat zou Homan in het boek kunnen verwerken. Stuur het met onderstaand formulier in. Dan kan Homan ermee aan de slag. 

jubileumboek_instuur
Maximale uploadgrootte: 5MB