Eelderwolde

Eind jaren 70 sloegen de wijkbewoners van Eelderwolde hun handen ineen en was Corsowijk Eelderwolde geboren.

Ook onze wijk, gelegen in de kop van Drenthe, onder de rook van Groningen, moest tijdens het uitbreiden van de nieuwe wijken in Eelderwolde verkassen naar een nieuwe plek. Sinds een aantal jaren mogen we gebruik maken van de parkeerplaats naast de sluis van Eelderwolde.

Van oktober tot mei is ons “stekkie” te herkennen aan de groene containers en vanaf juni beginnen we met het opbouwen van de tent.

We voelen ons er zeker thuis en hebben er voor gezorgd dat we van alle gemakken zijn voorzien.

Met ruim 100 vrijwilligers, waarvan velen al vanaf de eerste wagen meebouwen is het opvallend dat hele families, waarvan de kinderen zijn uitgevlogen, elk jaar de weg naar onze corsowijk weer terugvinden en de laatste weken fanatiek meehelpen. Zelfs de kleinkinderen hebben bijna allemaal de leeftijd om langzaam geïntroduceerd te worden bij het helpen aan de wagen.

Corsowijk Eelderwolde staat voor gezelligheid, creativiteit, en vooral saamhorigheid. Er is een vaste kern, maar ook mensen op de achtergrond, die vooral de laatste weken hun steentje komen bijdragen. We beginnen er met z’n allen aan zetten waar nodig onze schouders er onder en begeleiden de wagen naar Eelde. Hier vieren we hele corsoweekend met alle medewerkers.

De crea-groep gaat maanden voor het corso met onze arrangeurs al brainstormen over wat voor materialen we verder allemaal kunnen verwerken op de wagen. Elk jaar is het weer spannend hoe de wagen er uit komt te zien.

Ben je nieuwsgierig naar Corsowijk Eelderwolde? Je bent altijd welkom om langs te komen om te kijken, voor informatie, of als nieuwe medewerker.

Je kunt ons ook volgen op facebook!

Voorzitter/ contactpersoon materialen
Frits Rengers
Tel.nr.: 050-5261370
Mobiel: 06-10653581
E-mail: email hidden; JavaScript is required

Secretaris/contactadres
Gieneke Ubels-Bonder
Mobiel: 06-38363437
E-mail: email hidden; JavaScript is required

Penningmeester
Klaas Klinkhamer
Tel.nr.: 050-3094866
Mobiel: 06-37179194
E-mail: email hidden; JavaScript is required

Contactpersoon oud papier container Eelderwolde
Fred Luikinga
Mobiel: 06-52590843

Wees niet verlegen

Wanneer we niet voldoende antwoord hebben kunnen geven op uw vragen, voel u vrij om een vraag te stellen.