Confrerie des Fleurs

Corsowijk Confrérie des Fleurs geldt eerlijk gezegd al sinds het begin in de jaren ‘70 als een vreemde eend in de bijt. Daar waar vrijwel alle andere corsowijken een straat, wijk of zelfs dorp vertegenwoordigen heeft Confrérie des Fleurs geen vaste thuisbasis. Confrérie is opgericht in 1973 door een groep vrienden die vaak samenkwamen in het Loughoes en destijds besloten om mee te doen aan het Bloemencorso in Eelde. In dat jaar is ook de fraaie naam Confrérie des Fleurs (broederschap der bloemen) ontstaan en gedurende vele avontuurlijke jaren heeft de wijk meegedaan aan het Bloemencorso. Na verloop van tijd fladderden de jeugdige leden uit en is Confrérie opgehouden te bestaan, sommigen stopten volledig terwijl anderen een doorstart maakten met Spierveen, de nieuwe corsowijk van de destijds nieuwe woonwijk in Eelde.
In 1993 werd duidelijk dat voor vele Confrérie-leden het corsovirus nog altijd niet uitgeblust bleek want in dat jaar werd besloten om voor dat corsojaar weer onder de naam Confrérie des Fleurs een corsowagen op de weg te brengen. Hoewel bedoeld als een eenmalige comeback bleek dat het enthousiasme en de gezelligheid zo aanstekelijk werkten dat besloten is gewoon door te gaan en tot op de dag van vandaag heeft Confrérie des Fleurs geen jaar meer overgeslagen!
Naast het ontbreken van een eigen wijk of straat staat Confrérie ook bekend om haar relaxte opvatting van het maken van een corsowagen. Als de ‘oudere jongeren’ zijnde weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om iedereen, dus van jong tot oud enthousiast te maken en te betrekken bij het bouwen van een corsowagen en weten we dat nog eens op een heel erg gezellige manier te doen ook! Confrérie staat bekend als de corsowijk die het vaak nét even anders aanpakt, maar waar het altijd gezellig en bruisend is.
De afgelopen jaren weten we deze gezelligheid zelfs te combineren met het maken van prachtige corsowagens, want met de wagens De Trip en natuurlijk het Draaiorgel hebben we de Eerste en Ere-prijs weten te behalen!
Confrérie des Fleurs is dus een kleurrijke wijk met een relaxte opvatting waarbij iedereen zich welkom voelt en waarbij de gezelligheid voorop staat en daar zijn we trots op. Kom daarom gerust eens een kijkje nemen in onze mooie tent aan de Siegerslag, maar pas op, het corsovirus laat je misschien nooit meer los!

Voorzitter
Roelof Krijthe

Penningmeester en contactpersoon
Evelyne Slagter
0650494069

Arrangeurs
Tonny Steenbergen Jodeco Glass B.V. Noord-Nederland
Ramona Fleurke van Fleurke Bloemen te Coevorden.
Petra Zwart, docent

Wees niet verlegen

Wanneer we niet voldoende antwoord hebben kunnen geven op uw vragen, voelt u vrij om een vraag te stellen.