Een totaalprogramma – Zaterdag 3 september

Het Bloemencorso Eeldebiedt u gedurende het weekend van 3 en 4 september 2016 een totaalprogramma aan. Het centrale gedeelte van het corsoparcours is ingericht als festivalterrein, met feesttenten en terrassen waar een keur aan artiesten u dit weekend zal vermaken. Uiteraard wordt er ook gedacht aan onze jonge bezoekers bij het Corso Kidzzplace.

Kom het Bloemencorso Eelde beleven. U zult ogen en oren tekort komen!

Toegangsprijzen

Zaterdag
Bloemencorso: gratis
Tribune: € 10,-

Programma Bloemencorso Eelde 2016 – Zaterdag

Corsomarkt

Gezellig marktstraatje om te rond te snuffelen en te shoppen. Tussen vrolijke marktkramen en uitstallingen vind je bijzondere producten, regionale lekkernijen, handcraft en nog veel meer.

Vanaf 11.00 uur

Warming-up

In afwachting van de eerste Corsowagen hoeft u zich niet te vervelen.

Safari Joe

Een sprankelende mix van latin, polka en rock ’n roll. Muziek met van heimwee met een rietje, nepromantiek maar……plotseling neemt de opwindende muziek u mee……U bent op muzieksafari!

Orgelman Joris

Met repertoire van ‘het schaep met het vijf poten”, top-40 hits tot Hollandse meezingers. Orgelman Joris speelt met zijn Draaiorgel “het Vierkantje” het allemaal..

Dweilorkest De Neut’nbieters en Oertetters

Onze toeterende vrienden uit Ten Boer, de Neut’nbieters, zijn al bijna 15 jaar actief op ons Corso. Ook de Oertetters hebben de afgelopen jaren bij ons hun sporen verdiend. Deze twee dweilorkesten verkennen muzikaal het parkoers alvast voor de corsowagens.

Diverse locaties Corso-parkoers. Vanaf 13.30 uur

Rondgang Corsowagens

Het hoogtepunt van het jaar! Na maanden van noeste arbeid komen de rijdende kunstwerken de opbouwplaatsen uit en worden getoond aan het publiek. Samen met marchingbands en de reclamekaravaan vormen ze een bonte stoet.

Corso-parkoers 14:30 uur

The Toothpicks

Toothpicks Trio is een lekkere Rockabilly-band met de traditionele fifties driemans bezetting: gitaar, drums en natuurlijk contrabas.

Terras Brahmsplein 16:15 uur

Menaemer Feintsjes

Wegens succes geprolongeerd! Zonder twijfel het beste dweilorkest van Nederland. Een lach, een traan en bovenal aanstekelijke feestmuziek! Voor en na de prijsuitreiking strooien zij vrolijke decibellen de atmosfeer in.

Festivalterrein en Beethoventent Vanaf 16:30 uur

Prijsuitreiking

Onder de bezielende leiding van DJ Ik Willem worden de prijzen verdeeld en de harde werkers in het zonnetje gezet. Eerst de jeugd en dan is het de beurt aan de grote wagens om hun prijzen op te halen. De figuratie- en publieksprijs worden ter plekke pas bekend gemaakt. Spanning alom!

Beethoventent 18:00 uur

100% Pretband

100% muzikaal, 100% hits, 100% lol en 100% energie. Een knipoog naar ‘de Toppers’, waarbij frontman Dennis alle knalhits, waarvan de meesten ‘made in Holland’ met een gezonde dosis humor aan elkaar kletst.

Beethoventent 19.00 uur

Vuurwerk

De Grand Finale van Corsozaterdag. Spectaculair vuurwerk midden op het festivalterrein. Vanuit huis kijken…? Dom, dom, dom… ! Ervaar deze intensere show van dichtbij.

Festivalterrein 22:15 uur

Corso Kidzz Place

Attracties

Wie durft? Beklim eerst een spectaculaire klimtoren en dan vanuit de top met een 100 meter lange tokkelbaan over de vijver naar beneden roetsjen. Onder deskundige begeleiding van B2B Adventure instructeurs.

En natuurlijk maar een super groot springkussen niet ontbreken!

Het hele weekend vanaf 12 uur

Jongleur Niels Duinker

Deze meervoudig Nederlands Kampioen Jongleren combineert indrukwekkend trucs met veel publieksinteractie. De Telegraaf noemde hem een “Jongleerwonder” en SBS6 vond hem simpelweg “de beste jongleur ter wereld”. Nu te bewonderen in onze eigen Kidzzplace.

Zaterdag 16.15 uur

Foodtruckfestival

Foodtrucks (hele weekend)

Voor de Bourgondiërs onder ons! Met ?? mobiele keukens, in ludieke voertuigen, toveren we een deel het festivalterrein om tot één groot openluchtrestaurant. Fijn gezelschap, lekkere trek en een goed humeur. Dan zorgen wij het hele weekend voor de rest!

Swoolish

Tussen de Foodtrucks staat een knalrode historische brandweerwagen. Waaruit heerlijke vinyl plaatjes worden gedraaid voor het heerlijke ‘lounge club’-gevoel. ‘Ongedwongen zorgeloos’ genieten van dit muzikale rariteitenkabinet. Swoolish is  cool, verfrissend…. en een beetje foolish.

Zaterdag 16:15 uur

Wees niet verlegen

Wanneer we niet voldoende antwoord hebben kunnen geven op uw vragen, voel u vrij om een vraag te stellen.

Stel u vraag direct