Corsowijk Confrérie des Fleurs uit Eelde heeft met de corsowagen Draaiorgel de Eerste- en Ereprijs gewonnen van het 60ste Bloemencorso Eelde.
Zaterdag omstreeks 18.00 uur ontvangt wijkvoorzitter Gemma Leeuwenstein de felbegeerde wisselbeker uit handen van voorzitter Jacqueline Haijkens en Bloemenkoningin Nathaly Spaak. De Ontwerpersprijs en de Arrangeursprijs zijn ook gewonnen door Confrérie des Fleurs. Om 18:00 uur worden ook de publieksprijs en figuratieprijs bekend gemaakt.

Tweede en derde prijs
De jury waardeerde de corsowagen Anton Pieck van de wijk Eekhoornstraat met de tweede prijs. De derde prijs ging naar de wijk West-End, met hun wagen De Betuwe. 

Puntenlijst
De prijzen voor de corsowagens zijn bepaald door een vakkundige jury. Zij beoordeelden de zestien wagens op kleur, toefwerk, afwerking en de totale indruk. Deze vier elementen bepalen een totaal aantal punten. De jurywaardering is te vinden in de volledige puntenlijst, deze wordt zo snel mogelijk gepubliceerd.  

Kleurrijke optocht
Tienduizenden mensen genoten op deze zonnige zaterdag langs het parcours van een optocht vol show, dans en creatieve praalwagens met bijbehorende figuranten. Zondag staan alle corsowagens van 12.00 tot 18.00 uur tentoongesteld op het corsoterrein. De organisatie verwacht in totaal zo’n 50.000 bezoekers over het hele weekend.